Läs mer om projektet och dess syfte här.
Vill du ordna dialogpaus-samtal? Vi hjälper gärna till!
Ta del av material från tidigare dialoger.
Svenskfinland behöver prata mer, men hur kan vi föra en konstruktiv dialog kring aktuella teman i ett allt mer polariserat samhälle?
Projektet “Dags att prata…” avslutades i juni 2023. För att knyta samman projektet och de vikitga diskussionerna som förts i samband med det, har vi tagit fram en tredelad poddserie med fokus på Svenskfinland, identitet, landsbygd och mångkulturalitet.
Vem är finlandssvensk och kan vi definiera finlandssvensk identitet? Magnus Londen klurar på dessa frågeställningar tillsammans med Marina Lindell, forskare på Åbo Akademi, och Ted Urho, verksamhetsledare på Tankesmedjan agenda, i det första avsnittet av podden ”Dags att prata...”.
Landsbygden-idyll eller bara utmanande och inåtvärmande? Magnus Londen funderar kring möjligheter och utmaningar med att bo på landet tillsammans medjournalisten och före detta Kimitobon Janne Wass och Närpesföretagaren Linnea Strand i andra avsnittet av Bildningsalliansens tredelade podd ”Dags att prata...”.
Hur är det att integreras på svenska i Finland och hur skapar vi ett inkluderande mångkulturellt Svenskfinland? Magnus Londen diskuterar tillsammans med två gäster som har erfarenhet av att integration på svenska, nämligen vårdaren och föreningsaktiva Senada Arnautovic och företagaren Ahmed Hassan.
Den 1.6.2023 ordande vi en paneldiskussion där den konstruktiva dialogen stod i fokus.
Magnus Londen diskuterade tillsammans med Bicca Olin, politiker, Jonas Jungar, Svenska YLE:s innehållschef, Kim Strandberg, professor vid Åbo Akademi och Wivan Nygård-Fagerudd, journalist och opinionsbildare.
Välkommen att ta del av en diskussion kring dialogens betydelse för ett livskraftigt och demokratiskt Finland!
Projektet finansieras av Svenska Kulturfonden och är med i YLE:s satsning Bra sagt/ Hyvin sanottu som främjar samtalskulturen i Finland.