EPALE- En digital mötesplats för vuxenutbildare i Europa

EPALE är en öppen och flerspråkig plattform för vuxenutbildare och alla som är intresserade av vuxnas lärande. Genom att gå med blir du del av Europas största nätverk för vuxenutbildare.

EPALEs mål är att öka och förbättra alla vuxnas möjligheter att utbilda sig, stöda och stärka yrken inom vuxenutbildning, erbjuda professionella inom vuxenutbildning intressant och korrekt information av hög kvalitet samt att främja nätverkande och kollegialt lärande mellan professionella inom vuxenlärande i hela Europa.

EPALE är en del av Europeiska kommissionens program Erasmus+. Forumet hittar du på 24 språk i över 36 europeiska länder.

När du registrerar dig som användare i EPALE får du tillgång till alla interaktiva funktioner i forumet. Du kan knyta personliga professionella kontakter överallt i Europa, leta E+-projektpartner, delta i webbdiskussioner och publicera yrkesrelaterat innehåll.

Bildningsalliansen hjälper dig

Bildningsalliansen sitter med i EPALE-nätverket i Finland. Det betyder att vi ordnar info-träffar om EPALE, och vi kommer gärna till din skola, förening, kommun, förbund, klass, grupp, läraremöte, rektorskolleguim osv och berättar lite mer om vad EPALE är och vad det kan erbjuda just dig och din arbetsgemenskap. Bildningsalliansen bloggar regelbundet på EPALE, publicerar nyheter, tipsar om evenemang och lägger till resurser till EPALEs resursbank. Vi hjälper dig gärna med praktiska frågor som registrering, ökad synlighet och spridande av dina intressanta nyheter, projektresultat och kommande arrangemang! Det är bara att höra av sig.

Läs mer om EPALE på Utbildningsstyrelsens sidor