Priset Årets fria bildare

Priset har instiftats av Bildningsalliansen för att lyfta fram det värdefulla bildningsarbete som görs inom den fria bildningens olika verksamhetsformer. 

I början av varje år har DU möjlighet att nominera den person eller den verksamhet som du anser ska motta priset för årets fria bildare.


Årets fria bildare 2023 är Ann-Louis Wikblad

I år går utmärkelsen till Ann-Louis Wikblad, timlärare i motion och dans för seniorer vid flera medborgarinstitut i Norra svenska Österbotten. Hennes kursdeltagare tycker att hon är en kunnig, glad och inspirerande lärare. Hon är villig att utvecklas och fortbildar sig kontinuerligt.

2022-2023 har Ann-Louis flera kurser i både Pedersöre, Nykarleby, Jakobstad och Larsmo. I Pedersöre har hon varit lärare sedan 2016, och i Nykarleby var hon lärare för första gången redan 1986, då med damgymnastik i Kovjoki. Många kursdeltagare berömmer Ann-Louis för kursinnehållet och hennes trevliga sätt samt för sina insatser för de äldre i regionen. Ann-Louis Wikblad är en mycket värdig mottagare av Årets fria bildare 2023.