De finlandssvenska integrationsdagarna 2021

23.09.2021 kl. 09.00 – 24.09.2021 kl. 12.00

 

Integrationsdagarna äger rum torsdagen den 23 september och fredagen den 24 september 2021 som ett online-event.


Under årets integrationsdagar diskuterar vi hur vi tillsammans skapar en hållbar integration i Svenskfinland för framtiden.

INBJUDAN som pdf
 

PROGRAMMET som pdf


Anmälan senast 20.9 på följande länkhttps://bit.ly/integrationsdagarna2021 


Årets huvudtalare är NAVID MODIRI och JASMINE KELEKAY.

Navid Modiri – ”Hur kan vi prata om integration?”
Författaren och samtalsaktivisten Navid Modiri kom till Sverige från Iran som 2-åring och är uppvuxen med både den svenska och den persiska kulturen. Som programledare, poddare och samtalsledare har han i 15 år arbetat med det nyfikna samtalet som ett verktyg för att skapa mer förståelse mellan individer och grupper.

Jasmine Kelekay – ”Strukturell rasism och integration i Svenskfinland”
Jasmine Kelekay är doktorand i sociologi vid University of California, Santa Barbara och gästforskare vid Centrum för Mångvetenskaplig Forskning om Rasism (CEMFOR) vid Uppsala Universitet. Hennes forskning berör frågor om rasifiering, rasism och antirasism i Norden, med fokus på anti-svart rasism, kriminalisering och de sätt på vilka utsatta grupper skapar och utövar motstånd mot rasism. Hon är aktuell som gästredaktör för tidskriften Astras temanummer om svart feminism i Norden våren 2021.

Som konferencier fungerar Daniel Olin.

Dagarna är öppna för alla som är intresserade av temat, för dig som arbetar med integrationsfrämjande verksamhet och/eller har integrationserfarenhet. Mer information om integrationsdagarna och en inbjudan med program och anmälningslänk skickas ut i augusti 2021. 

De finlandssvenska integrationsdagarna förverkligas med finansiering av Svenska kulturfonden
Arrangörer är Bildningsalliansen och Folktinget.Plats
Online och Helsingfors