Moa Thors

Möt Livslärds bloggare Moa Thors

27.01.2020 kl. 09:55
Denna vecka möter du Moa Thors, chef för den fria bildningen och gymnasieutbildningen på svenska i Helsingfors

Berätta lite om dig själv

– I grunden är jag språklärare och de ränderna går väl aldrig ur, fastän jag har befunnit mig i en ledarposition de senaste tio åren: först som biträdande rektor vid Helsingfors arbis, sedan som rektor och nu som chef inte bara för den fria bildningen utan också för gymnasieutbildningen. Vid sidan om har jag alltid sysslat med musik på ett eller annat sätt: spelat valthorn, dirigerat blåsorkestrar och just nu sjunger jag i kör – härligt att som omväxling få vara en i ledet och inte den som håller i alla trådar. Det som ger mig energi efter arbetsdagen är min dvärgschnauzer Kaxe och våra gemensamma skogspromenader.

Vad får dig att skriva?

 – Det som oftast får mig att skriva är när jag upplever något positivt eller lär mig något nytt som jag får behov av att dela med mig av.

Tipsa om en bloggare om du läser och tycker om

– Just nu lyssnar jag mera på poddar än läser bloggar – bara Livslärd följer jag regelbundet med. J (Vad gäller poddar så lyssnar jag mycket på sådant som handlar om hälsa, utbildning och ledarskap – ett exempel på den sistnämnda är Leadcast – inspiroivia uratarinoita, där två kvinnor intervjuar kända, oftast kvinnliga ledare från de mest varierande områden. De ger ofta uppslag till nya tankar om ledarskap.)

Vad betyder livslångt lärande för dig?

– Livslångt lärande betyder för mig personligen en självklar nyfikenhet på omvärlden och på mig själv. Därför känns det så fantastiskt att få jobba inom den fria bildningen, där vi kan erbjuda människor möjligheten att stilla sin nyfikenhet, få nya aha-upplevelser som ibland kan leda in på nya spår i livet.

Läs Moas blogginlägg på Livslärd