Therese

Möt Livslärds bloggare Therese

02.03.2020 kl. 16:19
Denna vecka presenterar vi Therese Sunngren-Granlund.

Berätta lite om dig själv 

- Jag är utbildad bildkonstnär och har under de senaste åren jobbat med utvecklingsprojekt i högskolemiljö. I dag fungerar jag som forskningsledare på institutionen för konst och kultur på Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad. 

På min fritid så umgås jag helst med min familj som består av man, två barn i skolåldern, en hamster och en katt. Skönlitteratur, resor, yoga, terrängcykling och kulturupplevelser i alla dess former hör till mina fritidsintressen och under vintersäsongen så vinterbadar jag gärna. Jag har nyligen också börjat sjunga i kör och det är rysligt roligt.

Vad får dig att skriva?

- Professionellt så är skrivandet i dag en stor del av min arbetsbild och inte sällan jobbar jag mot en deadline. Men skrivandet är också för mig ett sätt att sortera mina tankar genom vilket jag kan reflektera över såväl världen som samtiden. I min skrivbordslåda finns också en del halvfärdiga litterära ambitioner.

Tipsa om en bloggare som du läser och berätta om varför du tycker hen är bra 

- Jag läser inte regelbundet någon blogg, men jag uppskattar ledarskribenten Sofie Staras texter i Österbottens Tidning.  

Vad betyder livslångt lärande för dig?

- Jag är född vetgirig och anser att i takt med att världen utvecklas och förändras så behöver också vi som lever i den lära oss nya saker och vara öppna för nya perspektiv och insikter.