Siv Ekström

Möt Livslärds bloggare Siv Ekström

17.02.2020 kl. 12:54
Siv Ekström är rektor vid Medborgarinstitutet i Mariehamn.

Berätta lite om dig själv

- Jobbar sedan två och ett halvt år som rektor på Medis i Mariehamn. Började där som IT-lärare 2001. Startade då fiolkursen Polkan går som jag fortfarande håller i gång. Folkmusik är mitt stora intresse, jag leder också folkmusiklaget Kvinnfolk. Har studerat i Vasa och Åbo, tre år på bägge ställen och bott i Jakobstad i tio år, men bor nu sedan 1995 i mitt barndomshem i Önningeby i Jomala. Gården har funnits i släkten i mer än 300 år och det finns gravar från yngre järnåldern i hagen där mina två islandshästar går. Den bästa avkopplingen är  att rida över åkrarna ut i skogen och känna dofter och lyssna på skogens ljud - och samtala med ridkompisen på den andra hästen.

Vad får dig att skriva?

- Johanni Larjankos lista över skrivturerna - det skulle aldrig bli av annars. Men jag gillar ju det: att försöka formulera sig och förmedla tankar och erfarenheter.

Tipsa om en bloggare om du läser och tycker om

- Har följt Sarabakar.se i tio år, lite mer sporadiskt de senaste åren. Det har varit så intressant att följa henne från starten med nytt hus i Falkenberg, där det fanns en stor gammal bakugn i uthuset, till väletablerad bagare med kafé och framgångar. Ett och annat recept och bilder från verksamheten, men framförallt intressanta tankar. 

Vad betyder livslångt lärande för dig?

- Det är det som mitt jobb handlar om och något som jag tycker är oerhört viktigt. Att inte stagnera, utan ständigt vara nyfiken och sugen på nya tankar och idéer. Att vara öppen för nya lärdomar och ha möjlighet att gå på kurs och lära sig nya saker. Vårt Medis och alla andra medborgar- och arbetarinstitut har en jätteviktig roll i vårt samhälle. 

Läs Sivs blogginlägg i Livslärd