Webbinarium - Länge leve demokratin

22.04.2021 kl. 14.00 – 15.30

Bildningsalliansen och Folktinget ordnar webbinariet Länge leve demokratin - Hur öka delaktigheten hos kommuninvånare? inom ramen för Bildningsalliansens projekt Dags att prata...

Kan kommuninvånare påverka i frågor som intresserar dem? Är den representativa demokratin tillräcklig eller behöver kommunen invånarnas engagemang? Kan medborgaraktivitet och deltagande stöda förtroendevalda i deras beslutfattande? Vilken roll har media ifråga om demokrati och informationsflöde?

Det här var frågor vi funderade på då Bildningsalliansen, Folktinget och Institutet för samhällsforskning vid Åbo Akademi ordande fem Dags att prata kommunalval diskussioner med teman som befolkningsstrukturen, språkklimatet, demokrati och medborgarinflytande samt miljöfrågor.

Vi ordnar nu ett webbinarium där vi presenterar de reflektioner som deltagarna kom fram till under de diskussionstillfällen som ordnades.

Webbinariet avslutas med en paneldiskussion kring demokrati i kommunen och hur kommuninvånare kan vara med och utveckla kommunen tillsammans med förtroendevalda och tjänstemän.

Susanna Ginman, chef för opinionsredaktionen på HBL är moderator för paneldiskussionen.

Anmälan senast 20.4 på följande länk: https://link.webropolsurveys.com/S/7D47C1B8546FD744
Zoom-länk sänds till de anmälda 21.4.

Dags att prata är en del av Yles Hyvin sanottu-Bra sagt projektet.

Svenska kulturfonden har beviljat finansiering för projektet.


Plats
ONLINE - Zoom