Jens Emet och Tom Hansén

Förberedande polisutbildning startar i Kronoby – "det finns inga arbetslösa tvåspråkiga poliser"

19.08.2019 kl. 15:18

 

På tisdagen startar den första förberedande polisutbildningen i Kronoby. Syftet är att de studerande ska klarar inträdesprovet till Polisyrkeshögskolan och behovet av tvåspråkiga poliser är stort. 

Kvarnens, Kronobys folkhögskolas, rektor Tom Hansén säger att det är förväntansfulla studerande som ska påbörja sin utbildning.

Syftet är att de studerande ska förberedas inför inträdesprovet till Polisyrkeshögskolan. Och från Polisyrkeshögskolan är utbildningen välkommen. Det finns ett stort behov av tvåspråkiga poliser säger överkommissarie Kjell Nylund som utbildar blivande poliser. – Vi behöver flera sökande som uppfyller kraven och är förberedda på inträdesprovet, säger Nylund.

Rektor Tom Hansén säger att man jobbat med att utforma utbildningen i ett halvt år och att han är mycket nöjd med resultatet. Jens Emet som själv är pensionerad polis ansvarar för utbildningen

– Vi är också mycket glada över att vi har en tidigare polis som lärare. Han har finslipat utbildningen under de senaste månaderna. Jag tror att det blir riktigt intressant och bra, säger Hansén.

Läs hela artikeln (Svenska Yle, 19.08.2019)

Marie